Communiceren in duidelijk Nederlands

Hoe communiceer je met ouders die (nog) niet veel Nederlands kunnen?

Waar let je op als je een brief schrijft voor anderstalige ouders?

Hoe maak je je boodschap zo duidelijk mogelijk tijdens een schoolpoortgesprek of oudercontact?

Tijdens een workshop duidelijk Nederlands komt het Huis naar je school. Je kiest een workshop duidelijk Nederlands spreken of een workshop duidelijk Nederlands schrijven. Een combinatie kan natuurlijk ook. Samen met de collega’s bekijken we de schriftelijke of mondelinge communicatie. Je krijgt concrete en makkelijk toepasbare tips om die communicatie toegankelijker te maken. De workshops zijn heel praktisch. We werken met brieven en ander materiaal van de school.

Door te communiceren in duidelijk Nederlands wordt je boodschap sneller én beter begrepen. Niet enkel door anderstalige maar ook door Nederlandstalige ouders. Bovendien ben je zo als school een goede oefenkans voor ouders die Nederlands studeren.

Ook na de workshop helpen we met het herschrijven van brieven en andere documenten en kunnen we coachen in gesprekken met anderstalige ouders.

Wil je nog meer? Vraag het Huis voor een herschrijfatelier! Je herhaalt er tips, en je herschrijft er onder begeleiding je eigen teksten en brieven.  

Vraag een vorming aan op je school

De vorming duurt 1.5 uur per deel (schriftelijk en mondeling).
Vanaf 5 deelnemers geven we de vorming bij jullie op school.

Vorming aanvragen