Conversatie-activiteiten Nederlands voor anderstaligen

Veel anderstalige Brusselaars zoeken activiteiten om hun Nederlands te oefenen. Het Huis helpt Brusselse organisaties om zo’n activiteiten voor volwassenen te realiseren of te verbeteren.

Kies als organisatie welke activiteit je organiseert:

Conversatiegroepen: Ongeveer 10 anderstaligen komen elke week anderhalf uur samen om Nederlands te praten. Minimum twee Nederlandstaligen begeleiden het gesprek. Conversatiegroepen kunnen met verschillende niveaus Nederlands. Lager niveaus zijn moeilijker om te begeleiden, maar het Huis van het Nederlands ondersteunt je met materiaal en tips.

Nieuw! Conversatiegroepen voor ouders: Doe je liever iets speciaal voor ouders uit de buurt? Laat mama’s en papa’s Nederlands oefenen in je organisatie. Het Huis geeft tips en materiaal om deze conversatiegroep te animeren. Herkenbare thema’s zoals de ochtendmarathon, gesprekken op school, opvoeden in Brussel… ga zeker langs bij de scholen uit je buurt!

Babbel & actie: Ongeveer 10 anderstaligen “doen iets” wat hen interesseert in het Nederlands. Ze kunnen al wat Nederlands en spreken regelmatig af. Het kan altijd dezelfde activiteit zijn of afwisselend koken, tuinieren, pottenbakken, culturele uitstappen maken, fotograferen, spelletjes spelen, breien, theater kijken, etc. Minimum twee Nederlandstalige begeleiders leiden dit in goede banen. Mensen met een hoog en een laag niveau Nederlands zijn welkom op Babbel en actie. Als ze ook les Nederlands volgen, kunnen zelfs beginners deelnemen.

Een activiteit opstarten of verbeteren?

Wil je zelf een activiteit opstarten? Lees meer of contacteer ons! Samen bekijken we hoe we kunnen helpen.

Heb je al conversatie-activiteiten? Ook dan kan je zeker terecht bij ons voor korte coaching van de vrijwilligers, extra advies na observatie van de Babbel & actie of conversatiegroep of extra ideeën rond gespreksmateriaal.

Mail oefenkansen@huisnederlandsbrussel.be of bel 02 501 66 60.