Ik wil Nederlands leren in klasverband

Het Huis van het Nederlands heeft een overzicht van alle cursussen Nederlands in Brussel. Vanaf 16 jaar kan je voor een cursus Nederlands inschrijven. Het Huis helpt je om de cursus te vinden die het best bij jou past.

Het Huis werkt samen met 6 scholen van de Vlaamse Gemeenschap: 5 Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO) en 1 Centrum voor Basiseducatie (CBE). Het gaat om: Lethas-CVO, CVO Meise-Jette, CVO Brussel, CVO Strombeek-Grimbergen, CVO BEC en CBE Brusselleer. Ook de Franse gemeenschap organiseert in Brussel volwassenenonderwijs. Meer informatie daarover vind je op deze website.

CVO en CBE werken met modules. Beginners kunnen starten in een beginnermodule.

Na zes basismodules in een CVO spreek je al goed Nederlands. Daarna kan je nog 4 modules volgen om je schriftelijke en/ of mondelinge vaardigheden aan te scherpen. CBE biedt enkel de beginnermodules aan. Er bestaan cursussen in de voormiddag, in de namiddag en in de avond. Intensief en niet intensief , van 1 keer tot 5 keer per week. De lesplaatsen zijn verspreid over heel Brussel, afhankelijk van de school die ze organiseert.

Zowel bij CBE als bij de CVO kan je een erkend diploma, getuigschrift of certificaat behalen.

Als je op zoek bent naar een zeer intensieve cursus aan een hoger tempo, kan je les volgen bij het Universitair Talencentrum aan de HUB.

Heb je al een basiskennis Nederlands en ben je geïnteresseerd in een beroepsopleiding, dan kan je terecht bij VDAB of andere tewerkstellingsinitiatieven om een specifiek traject of een opleiding te volgen.

Samen met jou bekijken we welke cursus Nederlands het best bij jou past. Je kan, afhankelijk van het startmoment, onmiddellijk voor de cursus inschrijven. De consulenten bekijken samen met jou of er mogelijkheid is tot vrijstelling of kortingen op het inschrijvingsgeld.