Ik wil Nederlands leren via privéles

Kan je je niet vrijmaken op vaste momenten? Mis je nog specifieke woordenschat? Of wil je intensief en individueel begeleid worden? Dan kan een privéschool je daarbij helpen. Privé-instellingen kunnen een volledig aanbod op maat aanbieden.

Deze scholen zijn over het algemeen duurder dan gesubsidieerde instellingen. In onze lijst vind je een aantal privéscholen in het Brussels Gewest. De lijst is niet volledig. Scholen die willen toegevoegd worden, kunnen via mail contact opnemen via taaladvies@huisnederlandsbrussel.be.

Sommige scholen beschikken over het kwaliteitslabel Q-for. Dat kan je controleren op de website van de school. Enkele onder hen aanvaarden opleidingscheques van de VDAB en/of taalcheques van Actiris.

  • Wie meer informatie wil over het gebruik van taalcheques, kan terecht bij Actiris. De taalcheque-job biedt een werkzoekende de mogelijkheid om een gratis taalopleiding te volgen vanaf het ogenblik dat hij door een werkgever wordt aangeworven.  Neem gerust contact op met Actiris-Taalhoek via taalhoek@actiris.be (T 02 505 11 97).  Bij privé-talenscholen die door Actiris erkend zijn, staat het Actiris-logo. 
  • Wie meer informatie wil over het gebruik van opleidingscheques, kan terecht bij de VDAB. Bij privé-talenscholen die door de VDAB erkend zijn, staat het VDAB-logo.
  • Sommige privé-talenscholen bieden naast een aanbod voor volwassenen ook cursussen en/of taalstages voor kinderen en jongeren aan. In de lijst met scholen hierboven herken je ze aan het "kids"-logo.

  

Met sommige privéscholen heeft het Huis van het Nederlands Brussel al goede ervaringen. Deze scholen kan u in de lijst terugvinden met het Thumbs up-logo. Dit betekent dat het Huis tevreden was over de samenwerking met die scholen.