Op stap naar BELvue

Bezoek het BELvue museum en leer België op een originele manier kennen met de Ronde van BELvue. Zeven thema’s – zeven zalen – leiden je doorheen de geschiedenis van het land: democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, taal en Europa. In iedere zaal zijn getuigen aan het woord.

Ieder groepje cursisten verkent één van de zalen. Ze gaan op zoek naar informatie en beantwoorden een vragenfiche. Daarna stelt ieder groepje hun zaal voor aan de hele groep. Als afsluiter spelen de cursisten een grote quiz over België.

Als leerkracht begeleid je deze activiteit zelf, zonder gids. Bereid de activiteit voor met deze handleiding. Een museummedewerker zal je ter plaatse een korte uitleg geven bij het materiaal. 

Voor lagere taalniveaus is er Op weg met Zeno. Zeno neemt je cursisten mee doorheen de zalen met zijn video’s in de periscopen. In elke zaal krijgen de cursisten een opdracht. Het is niet nodig om dit bezoek voor te bereiden, in het museum ontvangt u een instructiefiche waarmee u uw cursisten kan begeleiden tijdens het bezoek. Wilt u toch het materiaal op voorhand ontvangen? Gelieve dat tijdens uw reservatie als opmerking te vermelden.

 

Reserveren: 

Ronde van BELvue: https://www.belvue.be/nl/activities/musee/de-ronde-van-belvue

Op weg met Zeno: https://www.belvue.be/nl/activities/musee/op-weg-met-zeno 

Prijs: 6€ per deelnemer - 5€ voor 18-25 jarigen - lid van Paspartoe / + €1 per deelnemer voor ZENO

Taalniveau:

Ronde van BELvue: vanaf 2.1

Op weg met Zeno: voor 1.1 en 1.2

Aantal deelnemers: max. 28 voor de Ronde van BELvue / max. 25 voor Op weg met Zeno

Duur: 2:00 -2:30 voor de Ronde van BELvue / 1:30 voor Op weg met Zeno 

Meer info over BELvue? www.belvue.be

Lesmateriaal

Wil je de activiteit voorbereiden of opvolgen in de klas? Download onze NT2-klasfiches en de uitleg erbij. Vragen over dit materiaal zijn welkom op oefenkansen@huisnederlandsbrussel.be of via 02 501 66 64.

Info voor lesgevers bij de NT2-klasfiches

De NT2-klasfiches

Gebruik zoveel klasfiches als je wil, je kan ze afzonderlijk downloaden. BASIS duidt de oefeningen voor de lage taalniveaus aan, EXTRA de oefeningen voor de hogere taalniveaus.

Kruiswoordraadsel:
basis en extra
Themabladen Time's up: basis en extra

 

  

       Extra oefening