Nederlands oefenen in Brussel: aanbod voor Brusselse organisaties

Het Huis van het Nederlands zoekt Brusselse organisaties die willen starten met oefenkansen voor Brusselaars die Nederlands leren.

Krijg je van anderstalige bezoekers regelmatig vragen over Nederlands oefenen? Wil je hen een activiteit aanbieden, maar weet je niet wat of hoe?

Contacteer ons dan voor advies op maat of voor specifieke info over conversatiegroepen en andere projecten die je kan opstarten:

conversatie-activiteiten

Speciaal voor bibliotheken

Nederlands voor ouders op tourneeBIBmix

Projectoproep Nederlands oefenen

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert in februari 2017 de projectoproep ‘Nederlands oefenen’. Dat gebeurt in samenwerking met de Atlas Antwerpen, In-Gent, Het Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’.

De oproep zoekt projecten voor anderstaligen die Nederlands willen oefenen. In Brussel zoeken we specifiek projecten voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Een project indienen kan tot 30 april 2017. De geselecteerde projecten starten vanaf 1 september 2017. Per project kan je tot 50.000 euro subsidie aanvragen.

projectoproep Nederlands oefenen

Interesse? In de tweede helft van maart organiseren we in elke regio infosessies. Je krijgt er meer informatie over onze projectoproep, het financiële luik, regionale achtergrond en goede praktijkvoorbeelden.

De infosessie gemist? Stel je vragen rechtstreeks aan het Huis via oefenkansen@huisnederlandsbrussel.be of bel 02 505 66 60.