Nederlands in de horeca

Heeft het gesmaakt? Wilt u iets bestellen om te drinken?

Een eenvoudige zin in eigen taal kan er vaak al voor zorgen dat een klant zich meer thuis voelt in je zaak. Om Brusselse obers te helpen met Nederlandstalige klanten ontwikkelde het Huis van het Nederlands Brussel een handig zakwoordenboekje: 'Un zeste de néerlandais'.

Dit boekje verzamelt de basiswoordenschat en alle sleutelzinnen die een ober dagelijks gebruikt. Beginners kunnen dankzij de Franse vertaling hun eerste woorden en zinnen Nederlands oppikken. Ook voor obers die al wat Nederlands spreken is het boekje handig. Zij kunnen het gebruiken om nieuwe woorden en zinnen op te zoeken of fouten te verbeteren.

Het boekje is te koop voor €2,50. Bestellen kan via ons invulformulier. Je kan het zakwoordenboekje ook gratis downloaden.

Bij de lancering van het boekje organiseerde het Huis ook oefensessies. Een docent Nederlands bereidde het horecapersoneel daarin voor op het echte werk.

Ben je actief in de horeca en wil je graag een betere service bieden aan je Nederlandstalige klanten? Neem dan contact op met een taaladviseur voor een vrijblijvend advies.